Spookbewoning melden

Spookbewoning melden

spookbewoning

Centraal Meldpunt Nederland.

Spookbewoning melden via Centraal Meldpunt Nederland: Meld.nl. Spookbewoning is een benaming voor appartementen die niet of nauwelijks bewoond zijn en waar meestal niemand ingeschreven staat, maar waar wél criminele activiteiten plaatsvinden. Meestal gaat het om drugs gerelateerde activiteiten of je trek een nieuwe huis in en blijkt dat er 1 of meerder personen “wonen”. Spookbewoners worden het genoemd. U krijgt op het adres ook post van de spookbewoner? Met name luxe gemeubileerde appartementen die impliceren dat er een expat woont die niet vaak thuis is. Ook heeft een appartement in een woontoren een hoge mate van ‘anonimiteit’. Parkeren kan bijvoorbeeld in de parkeergarage en men kan direct met de lift naar boven zonder gezien te worden. Ideaal voor criminelen. Door gebruik te maken van malafide makelaars die een zogenaamde inhuur constructie hanteren, kunnen deze appartementen vrij makkelijk gehuurd worden. De ‘onderhuurder’ wordt vaak als ‘expat’ omschreven. De eigenaar wordt zeer hoge huurpenningen geboden. Het is niet ongebruikelijk dat de huur 6 tot 12 maanden in contanten vooruit betaald wordt. Hierdoor lijkt het extra aantrekkelijk om aan deze ‘expat’ te verhuren.  De ‘makelaar’ is in dit geval een tussenpersoon die de woning inhuurt via zijn bedrijf en soms op persoonlijke titel. Wie de uiteindelijke bewoner wordt is vaak niet bekend. Zolang er nog genoeg verhuurders hun appartement willen verhuren, zonder volledig dossier, is er de mogelijkheid om dit soort constructies toe te blijven passen door malafide verhuurmakelaars. U kunt spookbewoning melden via Meld.nl. 

Woonoverlast melden!!!

Heeft u overlast van uw buren of andere mensen in uw buurt? Of is er sprake van overbewoning of illegale kamerverhuur? Geef het door aan het Meld- en Steunpunt Woonoverlast van de gemeente.

Nodig bij uw melding

Als u woonoverlast of illegale (over)bewoning meldt bij het Meld- en steunpunt woonoverlast, geef dan de volgende gegevens door:

  • adres van het pand dat overlast geeft
  • beschrijving van het soort overlast
  • tijdstip en duur van overlast
  • bij woonoverlast: uw eigen contactgegevens.
    een melding van illegale(over-)bewoning kunt u anoniem doorgeven.

Doe uw melding digitaal. Lukt dit niet? Dan kunt u telefonisch uw melding doorgeven via telefoonnummer 14070.

 

Nieuwe reacties

07.11 | 15:34

Heel fijn dat zo een site bestaat

24.10 | 19:33

Deze pagina is erg duidelijk om wat hier gaat in onze wijk.Ik hoop dat veel mensen mensen zich inzetten.