Mededelingen voor omwonenden in ReVa

vele vragen inzake het voortbestaan van de Stichting

Wij worden de laatste tijd via mail en of telefonisch benaderd betreffende ons voortbestaan van de Stichting.

Belangrijke Mededeling!

De Stichting Mafuganova Valkenbosch is een "rechtspersoon" en heeft officiele statuten. Door Karsten Klein (oud wethouderj) in 2014 aangewezen voor het vormen van een Stichting. Zodat wij kunnen en mogen spreken namens de bewoners.En omdat wij de ogen en de oren zijn van de wijk! Omdat BoReVa (ooit een bewonersorganisatie) door financiele aspecten en andere oorzaken zijn opgehouden. Er was te weinig animo en geen interesse meer bij bewoners in de wijk voor een nieuwe bewonersorganisatie. Vandaar dat Mafuganova zover als het mogelijk was en is om bepaalde belangrijke zaken aangaande de wijk de heft in handen te nemen en of genomen. Uitgezonderd met welzijn. Hiervoor heb je andere professionele organisaties in de wijk ReVa.

De Stadsdeeldirecteur Segbroek denkt hier anders over. Althans of deze persoon weet niets van de daadwerkelijke voorgeschiedenis.Namelijk de naam: mafuganova. De naam is een afkorting van vijf straten. Zo zijn we ooit begonnen en uitgegroeid tot een Stichting met officiele statuten. Hierin staan onze taken en functies omschreven.

Vanuit de politiek werd verzocht om de naam mafuganova zoveel mogelijk te behouden omdat dit een zeer welbekende naam is binnen de lokale en landelijke politiek.

 

 

 

 

 

 

 

 

Gemeente Den Haag | Stadsdeel Segbroek
14 mrt.

Alcohol- en softdrugsverbod

Wist je dat er in de gebieden Weimarstraat-Beeklaan en rond de Zevensprong een alcohol- en softdrugsverbod geldt?

Jaarlijks wijst het college van burgemeester en wethouders gebieden aan waar er vanwege overlast het verboden is alcohol- en softdrugs te gebruiken of te bedelen. Waar een verbod geldt, is het niet toegestaan alcohol of softdrugs op de stoep of straat (portieken, pleinen of parken) te gebruiken. Ook is het niet toegestaan om alcohol in open flesjes, blikjes en dergelijke bij zich te hebben.

In Segbroek geldt een alcohol- en softdrugsverbod voor de gebieden Weimarstraat-Beeklaan en rond de Zevensprong. In de Weimarstraat zijn 4 coffeeshops gevestigd en om deze reden wil de gemeente extra benadrukken dat het hier niet is toegestaan om alcohol en/of softdrugs te gebruiken in de openbare ruimte. Daarom zijn er vorige week in de straat verbodsborden geplaatst.

Wie het verbod negeert , riskeert een forse boete. Ervaar je overlast? Meld het bij de politie.

heeft U een vermoeden? Altijd melden!

informatiebron: https://meld.nl/melding/misstanden-en-integriteit/ondermijning/

ondermijning melden

ondermijning 

Ondermijning melden via Centraal Meldpunt Nederland: Meld.nl. Criminelen proberen via bedrijven en overheden hun zaken gedaan te krijgen. Hun activiteiten werkt maatschappij ontwrichtend. Legale diensten en bedrijven worden gebruikt om hun zaken voor elkaar te krijgen. Ook witwassen van uit criminaliteit verkregen geld is ondermijnende criminaliteit: via aankoop van vastgoed, gronden en overname van bedrijven komt zo het geld in de bovenwereld. Criminelen verkennen ook steeds vaker bij (semi)overheden hoe zij hun zaken gedaan kunnen krijgen. Dit kan gepaard gaan met omkoping, intimidatie en infiltratie. Criminelen infiltreren in de politiek op lokaal niveau. Georganiseerde criminaliteit mag nooit gefaciliteerd worden door de overheid en bedrijfsleven. Onderzoek naar ondermijning via meld.nl laten uitvoeren. 

MELD ONDERMIJNING

Pas op voor Vastgoedbeleggers!

Op Nextdoor vele berichtgevingen van bewoners uit onze wijk. Agressieve Vastgoedbeleggers, die geinteresseerd zijn in je woning. Er worden op het moment vele brieven van enkele Vastgoedbeleggers BV bij iedere huisnummers per straat in de brievenbussen gedeponeerd.

Met teksten zoals; We hebben interesse in uw woning! Wij kopen in de meeste gevallen zonder financiële voorbehouden. Met onze expertise en kennis van de vastgoedmarkt zijn wij in staat om binnen 48 uur een vrijblijvend bod uit te brengen op uw woning. Wij kunnen snel schakelen! Uw woning staat in een korte tijd te koop. U heeft geen zorg. Wij betalen voor u huis en kunt u snel verhuizen. 

Zeer belangrijk! Gelet op: vele(n) bekende Vastgoed BV die vele panden opkopen voor goedkope prijzen, vervolgens vlug doorverkopen voor duurdere prijzen. Of de opgekochte panden te verknippen in Turn-Key house, studio s of appartementen.

Op dit soort beleggers moet je niet op reageren! Het is pure business voor deze beleggers. En erg brutaal en vooral uitgekookt om dit soort business brieven te deponeren bij iedere huisnummers. 

Als je je huis wilt verkopen dan gewoon via Funda en via de welbekende makelaars. Zodat gezinnen e.a. op een eerlijke normale methode een huis kunnen kopen. En geen vastgoedboys die onze panden verknippen en dan hoge huren vragen voor een te kleine woonruimte en of hoge verkoop prijzen vragen.

Geef het zoveel mogelijk door aan je buren, vrienden, kennissen e.a. en zorg dat dit soort Vastgoedbeleggers GEEN grip kunnen krijgen op onze al zeer verdichte wijken. Met name op onze authentieke panden in beschermd stadsgebieden. Maar ook dat gezinnen, starters e.a. meer kans kunnen krijgen op woningen met een normaal koop en/of huurprijs.

 

Nieuwe reacties

07.11 | 15:34

Heel fijn dat zo een site bestaat

24.10 | 19:33

Deze pagina is erg duidelijk om wat hier gaat in onze wijk.Ik hoop dat veel mensen mensen zich inzetten.